Podzimní počasí je studené, sychravé, často prší a tak není divu, že doma je nejlépe. Abyste načerpali potřebnou sílu, odpočiňte si ve vyzdobeném prostředí. 

Jak si na podzim rychle a přitom stylově vyzdobit domov? Stačí opravdu jen pár věcí! 

S příchodem podzimu trávíme stále více času doma, venku často prší, je sychravo, a proto po příchodu domů se těšíme na odpočinek a teplo. Podzim je ale i krásný a v přírodě hraje všemi barvami. Podzimní výzdoba se dá vytvořit velmi snadno a rychle, můžete si tak doma připravit tu pravou podzimní atmosféru. Využít můžete přírodnin, které nasbíráte cestou z procházky nebo ze zaměstnání. Během chvilky si tak proměníte domov v barevné a útulné místo. 

podzimní atmosféra

Co nasbírat venku? 

Každý si v souvislosti s podzimem vybaví spadané listí, které hraje všemi barvami, rovněž k němu patří nejrůznější přírodniny, jako jsou větvičky s šípky, šišky nebo malé okrasné dýně. I když je nám venku zima, k podzimu patří spíše teplé barvy. Ty přineste domů a těšte se na nádhernou podzimní atmosféru. Nezapomeňte nasbírat kaštany nebo žaludy, které stačí vkusně naaranžovat do skleněné mísy nebo skleničky. Pokud nahoru přidáte svíčky, vytvoříte si podzimní svícen a rázem máte dekoraci na stůl nebo obývací stěnu. Šípky nebo šišky můžete využít na výrobu věnce, malé okrasné dýně můžete umístit na stůl nebo na okenní parapet. A pokud máte děti, vytvořte si s nimi z kaštanů nejrůznější postavičky a zvířátka. Bude vás to jistě bavit, děti se mohou kreativně vyřádit. 

okrasné dýně

Výzdoba na Halloween 

S podzimem je rovněž spjat i svátek Halloween. I když nejde o náš český svátek, do našich srdcí ale i domovů se tento americký svátek vkrádá již delší dobu a zejména děti halloweenskou výzdobu milují. Vydlabané dýně, světýlka, strašidla a podobně, to všechno můžete použít. Výroba strašidel a malých pavoučků či netopýrů, bude také děti jistě bavit. Spoustu věcí můžete koupit nebo je můžete vyrobit. 

Hlavní jsou ale světýlka. Pokud chcete vytvořit kouzelnou podzimní atmosféru, zaměřte se na LED světýlka nebo svíčky. A mějte je prostě všude po bytě nebo na zahradě.